9 december 2019 - Kött vs. Växtbaserad. Vem vinner? Varför?

Föreläsning om den avgörande roll som animalisk föda spelar vid utvecklandet av våra välfärdssjukdomar.

Vi tittar på animalisk föda och dess roll vad gäller våra välfärdssjukdomar - hjärt- och kärl, cancer, diabetes, fetma m.m.

Föreläsning - "Kött vs. Växtbaserad. Vem vinner? Varför?"

Föreläsningsdelen var extra lång denna gång. Därför blev det ingen matdemo. Bengt baserade det huvudsakliga innehållet i dagens presntation på boken "Kinastudien", skriven av Colin Campbell. Boken är baserad på en gigantisk studie genomförd i Kina mellan 1983 fram till våra dagar. Studien visar den avgörande roll animalisk föda (främst proteinet) spelar för utvecklandet av i princip samtliga våra välfärdssjukdomar. Jämförelser görs mellan Kina och västvärlden. Vi får också veta att växtbaserad föda, inklusive dess protein, har en positiv effekt för vår hälsa. I föreläsningen berättade Bengt om varför så är fallet. Vilka processer som sker i kroppen.

Måltid och diskussion

Efter föreläsningen vidtog som vanligt en trevlig måltid med diskussioner om ämnet för dagen.