Adventkyrkan

Göteborgs Adventkyrka

Menu

Vegansk "ost"-pasta med kålpudding

mat_180312_1
mat_180312_2
mat_180312_3

MAC N’ CHEESE (”ost”-pasta vegan)

4-6 portioner

INGREDIENSER

  • 450 g pasta, · 3 msk olivolja
  • 0,8 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 7,3 dl mandelmjölk
  • 1,2 dl näringsjästflingor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1 msk pressad citron

 

INSTRUKTION

  1. Koka pastan i en stor gryta enligt instruktionerna på paketet.
  2. Töm ut vattnet och låt pastan vara kvar i grytan.
     
  3. Gör (under tiden pastan kokar) en redning genom att vispa mjöl och olja i en gryta med spisen på medelhög värme i tre till fem minuter.
  4. Sätt till vitlöken och låt koka en minut till.
  5. Tillsätt sedan mjölken, näringsjästen, tomatpurén och saltet och låt koka upp. Vispa ofta.
  6. Ställ plattan på låg värme och låt sjuda tills såsen tjocknat. Blanda i citronsaften och smaka av.
  7. Blanda ner såsen i pastan.

 

 

Viviannes Kålpudding

INGREDIENSER

  •  2 dl kokt råris
  •  1/2 vitkålshuvud
  •  2 lökar
  •  250 g svamp
  •  1 tumme färsk ingefära
  •  2 msk sojasås
  •  2 msk buljongpulver Curry Vitpeppar
  •  1-2 dl cashewnötgrädde
     

INSTRUKTION

  1. Mixa 2 dl cashewnötter med vatten tills det blir en grädaktig konsistens
  2. Bryn lök och den hackade svampen med curry och ingefäran.
  3. Bryn därefter den strimlade vitkålen.
  4. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.
  5. Häll smeten i en eldfast form och grädda i 175-200 i 30-40 min.
  6. Servera med kokt potatis brun sås och rårörda lingon.

 

Havrebröd

 

INGREDIENSER

  • 5dl havre
  • 4dl fin rivna morötter
  • 7dl vatten
  • 1dl olivoja
  • 1tsk salt
     

INSTRUKTION

  1. Blanda ingredienserna och låt den stå i 30min. Bred ut smeten i bakplåtsform till ca 1cm tjock
  2. Strö över salt kummin och sesamfrö
  3. Boka i ugnen ca 1tim i 200grader.

 

 

 

mat_180312_1

mat_180312_2

mat_180312_3