Adventkyrkan
Göteborgs Adventkyrka
Menu
Hem
Aktiviteter
Kalender
Gudstjänst
Bibelstudier
Bönemöte
Musikträdgår'n
Stickcafé
Övriga aktiviteter
Arkiv
Media
YouTube-kanal
Radio adventkyrkan
Podcast: Bibelfrågan
Lifestyle TV
HopeChannel Sverige
Resurser
Om oss
Kontakt
Twitter
Facebook
RSS
Vegansk "ost"-pasta med kålpudding
mat_180312_1
mat_180312_2
mat_180312_3
MAC N’ CHEESE (”ost”-pasta vegan)
4-6 portioner
INGREDIENSER
450 g pasta, · 3 msk olivolja
0,8 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
2 finhackade vitlöksklyftor
7,3 dl mandelmjölk
1,2 dl näringsjästflingor
2 msk tomatpuré
2 tsk salt
1 msk pressad citron
INSTRUKTION
Koka pastan i en stor gryta enligt instruktionerna på paketet.
Töm ut vattnet och låt pastan vara kvar i grytan.
Gör (under tiden pastan kokar) en redning genom att vispa mjöl och olja i en gryta med spisen på medelhög värme i tre till fem minuter.
Sätt till vitlöken och låt koka en minut till.
Tillsätt sedan mjölken, näringsjästen, tomatpurén och saltet och låt koka upp. Vispa ofta.
Ställ plattan på låg värme och låt sjuda tills såsen tjocknat. Blanda i citronsaften och smaka av.
Blanda ner såsen i pastan.
Viviannes Kålpudding
INGREDIENSER
2 dl kokt råris
1/2 vitkålshuvud
2 lökar
250 g svamp
1 tumme färsk ingefära
2 msk sojasås
2 msk buljongpulver Curry Vitpeppar
1-2 dl cashewnötgrädde
INSTRUKTION
Mixa 2 dl cashewnötter med vatten tills det blir en grädaktig konsistens
Bryn lök och den hackade svampen med curry och ingefäran.
Bryn därefter den strimlade vitkålen.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.
Häll smeten i en eldfast form och grädda i 175-200 i 30-40 min.
Servera med kokt potatis brun sås och rårörda lingon.
Havrebröd
INGREDIENSER
5dl havre
4dl fin rivna morötter
7dl vatten
1dl olivoja
1tsk salt
INSTRUKTION
Blanda ingredienserna och låt den stå i 30min. Bred ut smeten i bakplåtsform till ca 1cm tjock
Strö över salt kummin och sesamfrö
Boka i ugnen ca 1tim i 200grader.
mat_180312_1
mat_180312_2
mat_180312_3
Skapad 1 apr 2018, Senast uppdaterad 19 mar 2021